Детска градина Ханс Кр. Андерсен

Само на няколкостотин метра от морската градина, само на няколко минути път от централната градска част на Бургас се намира една от най-добрите детски градини в региона. С уникалната си структура, неповторимо богатия си интериор, Детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” предлага отлични условия за отглеждане и възпитание на Вашите деца!

 

На 15.02.2024 в залата на филиала на Детска градина "Ханс Кристиан Андерсен" се състоя традиционната викторина "Аз съм българче - 2024". Празника се организира за децата от предучилищен етап на образование и е част от образователните дейности по реализиране на Програма "Краезнание".

Участници във викторината бяха децата от четвъртите групи на детската градина, разпределени в отбори с имена Шипка, Левски, Ботев, Радецки. 

Бъдещите ученици показаха своите знания за историята на страната ни и за своя роден край. Регламента на викторината определя 4 кръга: "Национални герои", "Моя любима родина", "Роден край" и "Поклон пред освободителите на България". Участниците дадоха пълни и изчерпателни отговори на всички въпроси, справиха се с поставените задачи за кратко време. Изпяха на присъстващите патриотични песни, играха сценки от историята на България, рецитираха стихове, мажоретките изиграха танца "Месечина".

Клип от викторината може да видите ТУК