Детска градина Ханс Кр. Андерсен

Само на няколкостотин метра от морската градина, само на няколко минути път от централната градска част на Бургас се намира една от най-добрите детски градини в региона. С уникалната си структура, неповторимо богатия си интериор, Детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” предлага отлични условия за отглеждане и възпитание на Вашите деца!

 

В периода от 24 до 30 септември 2023 г. в гр. Бургас, България се проведе третата, финална мобилност по Еразъм+ Проект "Play and Learn in Nature", координиран от Детска градина GPP Raza de Soare,  гр. Бистрица, Румъния. В тази мобилност участваха 8 учители от всяка страна партньор Румъния, Турция и целия екип от България. Дейностите бяха насочени към темата на проекта - приобщаване и дейности на открито.

В първия ден учителите бяха посрещнати от страната домакина с малка артистична програма на открито, след което посетиха детската градина. Накрая имаше работна среща, на която показаха видеоклиповете от дейностите, извършени през целия период на проекта от всяка партньорска институция.

Следващите дни бяха посветени на занимания на открито, спортни занимания, занимания на брега на морето "Пясъчни приключения" и традиционни български игри. През втората част на всеки ден участващите учители имаха възможност да опознаят по-добре културата на българския народ чрез учебни посещения в Бургас, Несебър, Созопол, Ченгенескеле и пътешестве по брега на река Младежко в Природен парк Странджа. Мобилността завърши с връчване на грамоти и празнична вечеря.

Снимки ТУК и на Facebook страницата на детската градина