Детска градина Ханс Кр. Андерсен

Само на няколкостотин метра от морската градина, само на няколко минути път от централната градска част на Бургас се намира една от най-добрите детски градини в региона. С уникалната си структура, неповторимо богатия си интериор, Детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” предлага отлични условия за отглеждане и възпитание на Вашите деца!

Община Бургас стартира през лятото на 2023 г нова образователна програма - „Прочети ми приказка“. Тя е насочена към децата в детските градини и учениците от 7 до 12 клас. Целта на програмата е подрастващите деца да слушат повече български текстове, което да обогати техния речников запас от пасивни и активни думи още в най-ранна възраст.

Произведенията, които ще се четат, ще бъдат осигурени от детските градини и ще бъдат съобразени с учебната програма за съответната възрастова група. Те ще бъдат четени на открито, в двора на детското заведение, в часовете 09.30-10.00 и от 16.30-17.00 часа.

Програмата предвижда приказките да бъдат четени от ученици-доброволци, под ръководството на учители от съответната детска градина. Учениците-доброволци, ще получават точки за всеки час, в който са участвали в програмата, като в зависимост от броя на събраните точки, ще получат ваучери за закупуване на книги или учебници.

Снимки ТУК