Детска градина Ханс Кр. Андерсен

Само на няколкостотин метра от морската градина, само на няколко минути път от централната градска част на Бургас се намира една от най-добрите детски градини в региона. С уникалната си структура, неповторимо богатия си интериор, Детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” предлага отлични условия за отглеждане и възпитание на Вашите деца!

През 2021 г. Детска градина „Ханс Кр. Андерсен“ е одобрена по проект „Еко зона на открито“ по обявения конкурс на МОСВ и ПУДООС „Обичам природата - и аз участвам“ в рамките на Национална кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“. Проекта на детската градина е за изграждането на Еко кът на открито пред трети павилон на детската градина и модернизиране на съществуващия мини стадион с нова настилка, ограда и зона за разделно събиране на отпадъци.

Към днешна дата можем да обявим проекта за изпълнен и в тази връзка децата от 4 А, 4 Б и 4 В група проведоха подвижни игри на стадиона, а децата от 3 В група проведоха своя открит урок за есента в новата зелена зона пред павилиона.

Целта на новата еко зона е повишаване екологичната култура на подрастващите посредством съвременно обучение, чрез използване на интерактивни методи на „учене чрез преживяване“. Ще продължим да обогатяваме и развиваме този природен кът, където децата и  учителите  ще имат възможност да учат, творят и да се забавляват сред природата, едновремено с това да се грижат за нея. Ще продължим да затвърждаваме знанията на децата свързани с разделно събиране на отпадъци.

Снимки ТУК